PROJECTDe opdrachtgever Weldtronics groeide uit hun oude bedrijfsgebouw en was opzoek naar een nieuwbouw locatie die hij heeft gevonden op de Baanstee-Noord te Purmerend. In samenwerking met architectenbureau R. Wennekers is de nieuwbouw ontworpen en de bouwvergunning verkregen. Hierna heeft Finish Projectbouw de verdere uitwerking van de nieuwbouw op zich genomen tot de definitieve werk-/ en constructietekeningen.

Het bedrijfsgebouw bestaat uit een onderheide betonnen fundering en betonvloer, waarop de warmgewalste staalconstructie met kanaalplaatvloeren is aangebracht. De gevels zijn tot 1.20 meter voorzien van betonnen borstweringen met aan de buitenzijde een metselwerkmotief, aan de binnenzijde is deze borstwering voorzien van glad afgestreken beton. De overige gevelbeplating is voorzien van sandwich beplating in de kleur RAL 9007, die een mooi contrast geven met de antraciete gevelkozijnen en overheaddeuren. Rondom de overheaddeur onder de ronde luifel bij de entree is de gevel voorzien van een rockpanel houtlook gevelbeplating. Het dak is voorzien van een stalen enkelwandige dakplaat, waarop PIR isolatie platen zijn aangebracht en dit verder is afgewerkt met een bitumineuze dakbedekking. Het dak is voorzien van permanente dakrandbeveiliging, zodat er in de toekomst altijd veilig gewerkt kan worden aan het dak.

DETAILSStart bouw:                           September 2022
Oplevering:                           Februari 2023
Opdrachtgever:                    Weldtronics B.V.
Categorieën:                         Nieuwbouw                                                                          Vloeroppervlakte:               1.535 m2